Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
OV-chipkaart

Studenten OV-chipkaart gekraakt
16/02/2011 | Door: Erik Kruithof

Na de gewone OV-chipkaart is nu ook de Studenten OV-chipkaart gekraakt. Twee Groningse studenten hebben een programma gemaakt waarin zij binnen twee seconden van een week- een weekendkaart kunnen maken, en andersom. Op deze wijze kunnen studenten de hele week gratis reizen zonder dat dit bij controle zichtbaar is. Trans Link Systems, liet weten dat ook deze vorm van fraude bekend is. De gehackte kaarten worden meteen getraceerd, zodra ermee wordt gereisd.

Fout in OV-chipkaart stoort kaartautomaat
11/02/2011 | Door: Erik Kruithof

Door een fout in de software voor de OV-chipkaart is het mogelijk dat een defecte of gehackte OV-chipkaart de kaartautomaten van NS kan laten vastlopen. Door het aanpassen van een OV-chipkaart zodat er een karakter niet klopt slaat de software van de kaartautomaat vast. Vervolgens is het niet meer mogelijk om de kaartautomaat te gebruiken totdat deze herstart is.

OV-chipkaart fraude kan nu ook zonder inchecken
26/01/2011 | Door: Erik Kruithof

De fraude met het reizen met een gekraakte OV-chipkaart is nu ook mogelijk zonder daadwerkelijk in te checken bij een paal of poortje op een station. Hierdoor kan de reis niet meer door Trans Link Systems worden geregistreerd zodat opsporing van de fraude een stuk lastiger is. Ook krijgen de vervoerders nu geen geld meer, waar dat bij de vorige hack nog wel het geval was. Met een speciale computer applicatie slaagden hackers er nu in om een station van ‘inchecken’ en datum en tijd van de reis op de kaart in te voeren. De controleapparatuur van conducteurs geeft daarbij de gekraakte OV-chipkaart als correct ingecheckt weer. De Windows software om het saldo te verhogen waarover gisteren werd bericht is inmiddels al op Internet verschenen.

OV-chipkaart is volledig gekraakt
25/01/2011 | Door: Erik Kruithof

Naast de eerdere kraak door wetenschappers is het nu ook mogelijk om met behulp van een eenvoudig Windows programmatje mogelijk om zwart te rijden op de OV-chipkaart. Met het programma zelf informatie op de kaart te schrijven. Zo is het mogelijk om zelf een ander saldo op de kaart te zetten. Diverse journalisten kregen de software in handen en konden weken met gemanipuleerde kaarten reizen. Twee maal werd een kaar geblokkeerd, maar deze blokkade was met de software op te heffen. Trans Link Systems zegt echter in een reactie wel degelijk de fraude te hebben gedetecteerd en een week geleden aangifte bij Justitie te hebben gedaan.

OV-chipkaart getest als betaalpas (bijgewerkt)
05/01/2011 | Door: Erik Kruithof

De NS is met TLS een proef gestart om te onderzoeken of de OV-chipkaart kan worden gebruikt als betaalpas in winkels op stations. Tijdens de proef kunnen vijfhonderd medewerkers TLS hun chipkaart als betaalpas gebruiken op het station van Amersfoort. De proef loopt tot 1 april waarna er een evaluatie volgt.

Laatste Nieuws