Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
NS Hispeed

Benelux rijdt nog tot zomer 2012
12/11/2011 | Door: Erik Kruithof

Zeeuwen kunnen nog tot de zomer 2012 met de Benelux via Roosendaal richting België reizen. De Benelux zou oorspronkelijk met de ingang van de nieuwe dienstregeling in december vervallen. Nu is er echter besloten dat de Benelux blijft rijden tot de Fyra 16 treinen per dag heeft rijden richting België.

Fyra blijft voorlopig goedkoper
29/05/2011 | Door: Erik Kruithof

De in januari ingevoerde verlaagde toeslag voor de Fyra blijft voorlopig gehandhaafd. De verlaging van de toeslag leidde tot extra reizigers in de Fyra treinen. In de laatste drie maanden van 2010 reisde 215.000 mensen met de Fyra tegen 530.000 in de eerste drie maanden van 2011. Eind mei zou oorspronkelijk worden besloten of de lage toeslag blijft, maar NS Hispeed zegt nu meer tijd nodig te hebben om te beoordelen wat de juiste prijs voor de Fyra is.

Fyra stopt ook in Breda
10/04/2011 | Door: Erik Kruithof

Sinds zondag 3 april stopt de Fyra nu ook op station Breda. Hiermee komt de reistijd tussen Amsterdam en Breda nu op een uur en tien minuten in plaats van een uur en driekwartier. Ook kan er nu zonder overstappen tussen Breda en Schiphol worden gereisd in minder dan een uur.

Faillissement dreigt voor HSA
27/02/2011 | Door: Erik Kruithof

De High Speed Alliance zit diep in de rode cijfers. Dat blijkt uit het jaarverslag van de NS. De HSA zou als het zo doorgaat volgend jaar failliet zijn. Aandeelhouders NS (95 procent) en KLM (vijf procent) zijn dan samen 298 miljoen euro kwijt. Als oorzaak geeft de NS de vergoeding van ruim 166 miljoen euro per jaar die voor het gebruik van het spoor betaald moet worden aan de overheid. Minister Melanie Schultz van Haegen liet begin februari aan de Tweede Kamer weten tot de zomer de tijd te willen nemen om een oplossing te vinden voor de exploitatie van de HSL.

Meer reizigers voor Fyra
15/02/2011 | Door: Erik Kruithof

Sinds NS Hispeed de toeslag voor de Fyra heeft verlaagd is het aantal reizigers gestegen. Gedurende de eerste week van februari zijn 3,5 maal zoveel kaatjes verkocht als dezelfde week in november. NS Hispeed is zeer tevreden met de eerste resultaten.

NS Hispeed verlaagd toeslag Fyra
24/01/2011 | Door: Erik Kruithof

Met ingang van 1 februari verlaagt NS Hispeed de toeslagen voor de Fyra tussen Schiphol en Rotterdam. Dit om zo meer reizigers voor de impopulaire verbinding te trekken. De verlaging geldt voorlopig tot 1 juli. Als het aantal reizigers substantieel toeneemt, is de kans groot dat de tarieven voortaan lager blijven. Een enkele reis van Rotterdam naar Schiphol kost nu nog 16,70 euro, vanaf 1 februari is dat 12,80 euro. In de Fyra is nu gemiddeld 15 procent van de plaatsen bezet. In de reguliere NS treinen is dat het dubbele.

Botsing Zevenaar
11/01/2011 | Door: Erik Kruithof

Bij Zevenaar zijn vandaag rond het middaguur een ICE en een goederentrein met elkaar in aanrijding gekomen. De ICE was onderweg vanuit Amsterdam en schampte de goederentrein waardoor de voorste twee bakken van de ICE ontspoorde. Van de goederentrein ontspoorde de achterste drie wagens. Bij de botsing vielen geen gewonden.

Fyra eind 2011 met V250
11/01/2011 | Door: Erik Kruithof

NS Hispeed heeft bekend gemaakt dat alles goed gaat de Fyra vanaf eind dit jaar met de eerste echt snelle treinen te rijden. NS Hispeed zegt dat de eerste V250 van AnsaldoBreda in de zomer officieel overhandigd wordt. Daarna zullen er eerst proefritten worden gehouden alvorens de trein eind 2011 in dienst komt in het reizigersvervoer. In totaal krijgt NS Hispeed zestien V250-treinen. De NMBS heeft drie stellen besteld.

Laatste Nieuws