Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Algemeen

Minister wil concessie NS verlengen
20/11/2011 | Door: Erik Kruithof

Afgelopen vrijdag heeft minister Melanie Schultz van Haegen bekend gemaakt dat zij voornemens is om NS vanaf 2015 voor nog eens 10 jaar aan te wijzen als belangrijkste speler op het hoofdrailnet. In ruil hiervoor heeft de NS toegezegd dat intercity's op weekendavonden langer blijven rijden, er meer spoorlijnen komen waar elke 10 minuten een trein rijdt en dat alle treinen, ook sprinters, uitgerust worden met toiletten. In deze nieuwe concessie is dan ook de nu problematische HSL opgenomen. Naast de Fyra zullen dan ook reizigers op de lijnen Den Haag - Eindhoven en Rotterdam - Almere deels gebruik kunnen maken van het HSL-spoor. In Limburg zal de NS op ten minste twee lijnen concurrentie moeten gaan toestaan. De NS zal in totaal 2,2 miljard euro betalen voor de concessie.

<< Nieuwsoverzicht Algemeen

Laatste Artikelen