Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Friese Stoomtrein Maatschappij

Friese Stoomtrein vraagt faillissement aan
02/11/2011 | Door: Erik Kruithof

De Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM) heeft haar faillissement aangevraagd. De exploitatie van de stoomverbinding tussen Sneek en Stavoren heeft de laatste jaren diverse keren vertraging opgelopen. Als gevolg van het treinongeval bij Barendrecht was de provincie genoodzaakt om extra veiligheidsmaatregelen aan te brengen op de aansluitingen voor de stoomtrein. En tegenvallers rondom de certificering en goedkeuring van de aangepaste trein zorgden voor een forse vertraging rondom de komst naar Sneek. Door al dit uitstellen van de exploitatie was de financiële nood dusdanig groot geworden dat er geen andere uitweg meer mogelijk is.

Uitstel voor Friese stoomtrein
22/05/2011 | Door: Erik Kruithof

Na de eerder berichte problemen met het overbrengen van de stoomloc 23 058 naar Nederland houden de problemen voor de Friese Stoomtrein Maatschappij aan. Na de nodige tegenslagen is de stoomloc vrijdag 13 mei niet goedgekeurd door de bevoegde instanties, waardoor de rit naar Nederland nog niet plaats heeft kunnen vinden. Aangezien na aankomst in Nederland ook nog diverse aanpassingen en de toelating moeten worden uitgevoerd is een start in begin juli niet meer haalbaar. Aangezien de eerste ritten nu op zijn vroegst pas na de zomervakantie zou vallen heeft de FStM de eerste rit nu uitgesteld naar april 2012. De FStM is nu een alternatief voor deze zomer aan het uitdenken om met oldtimer bussen het stoomgemaal in Lemmer en Het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek te bezoeken.

Problemen met overbrengen 23 058
01/05/2011 | Door: Erik Kruithof

De Friese Stoomtrein Maatschappij ondervindt problemen bij het overbrengen van de stoomloc 23 058 naar Nederland. Op 23 april zou de loc vanuit Zwitserland aan de reis naar Stadskanaal beginnen. Een uur voor vertrek weigerde de Zwitserse autoriteiten toestemming voor vertrek te geven. Bij een laatste controle van de benodigde papieren ontbrak er een goedkeuring voor de branders. Ook een laatste inspectie van de ketel bleek niet gebeurd te zijn. In overleg met het Zwitserse DLM en Rail Event in Winterthur zal nu worden gekeken hoe snel de benodigde papieren nu in orde kunnen komen zodat de overbrenging naar Nederland opnieuw ingepland kan worden. De FStM gaat er voorlopig van uit dat de eerste geplande rit op 2 juli 2011 gewoon doorgaat.

Open dag Friese Stoomtrein Maatschappij
18/04/2011 | Door: Erik Kruithof

Aanstaande zaterdag 23 april organiseert de Friese Stoomtrein Maatschappij een open dag in de toekomstige remise in Sneek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de in aanbouw zijnde remise voor iedereen te bezichtigen. Vanaf juli zal de remise onderdak bieden aan de rijtuigen en locomotieven van de Friese Stoomtrein Maatschappij. Tijdens de open dag zijn in de remise presentaties te zien van de verschillende werkgroepen van de Friese Stoomtrein Maatschappij. De remise van de FStM is te vinden aan de Zuidwesthoekweg in Sneek en staat ca. 400 meter van het trein- en busstation van Sneek.

Laatste Nieuws