Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
DB AG

DB Regio wint aanbesteding Rijnland-Palts
20/07/2011 | Door: Niels Kruithof

DB Regio (Südwest) heeft de aanbesteding van Rijnland-Palts voor het zogenaamde "RE - Netz Südwest E-Traktion" gewonnen. Deze aanbesteding betreft de met elektrische tractie gereden Regionalexpress lijnen RE 1 Koblenz - Trier (-Luxembourg) - Saarbrücken - Ludwigshafen – Mannheim, RE 2 Koblenz – Frankfurt, RE 4 Mainz - Ludwigshafen – Karlsruhe en RE 7 Mainz - Ludwigshafen – Mannheim. Op deze trajecten rijdt momenteel ook al DB Regio. De aanbesteding omvat in totaal ongeveer 5,7 miljoen treinkilometers per jaar.
Lees verder >>

DB AG bestelt definitief de ICx
11/05/2011 | Door: Erik Kruithof

De DB AG heeft op maandag 9 mei 2011 definitief het verdrag met Siemens ondertekend voor de levering van tot 300 nieuwe treinstellen voor het langeafstandvervoer. De ICx is zowel ter vervanging van de bestaande getrokken Intercity’s als de ICE 1 en ICE 2 bedoeld. Per direct zijn 130 treinstellen besteld, 90 andere treinstellen zijn gepland. De order voor deze 220 treinstellen heeft een waarde van rond de 6 miljard Euro. De resteerde 80 treinstellen kunnen nog tot 2030 bestelt worden.
Lees verder >>

Kartelwaakhond doet inval bij Deutsche Bahn
10/04/2011 | Door: Erik Kruithof

De Europese kartelwaakhond heeft invallen gedaan bij de Deutsche Bahn na beschuldigingen dat het bedrijf zijn dominante positie in het railgoederenvervoer zou misbruiken. De beschuldigingen zouden zich richten tegen het onderdeel Deutsche Bahn Energie. Dit onderdeel is in Duitsland verantwoordelijk voor het leveren van de energie voor de treinen.

Dubbeldeksrijtuigen voor de IC-diensten bij de DB AG
01/02/2011 | Door: Niels Kruithof

De DB AG heeft bij Bombardier een bestelling geplaatst voor 135 dubbeldeksrijtuigen en 27 locs van de Baureihe 146.2. Het materieel is bedoeld voor Intercitydiensten. Hiermee zet de DB AG voor het eerst dubbeldeksmaterieel in het langeafstandsvervoer in. De order heeft een waarde van ongeveer 360 miljoen Euro.
Lees verder >>

Laatste Nieuws