Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Buitenland

Ernstig treinongeluk in China
31/07/2011 | Door: Erik Kruithof

In China zijn zaterdag 23 juli zo´n 40 mensen overleden bij een botsing tussen twee hogesnelheidstreinen in de buurt van de stad Wenzhou. Bijna 200 mensen raakten gewond. De botsing deed zich voor tijdens hevig onweer in de provincie Zhejiang. De eerste trein was volgens de Chinese berichtgeving tot stilstand gekomen door een bliksem inslag. De achterop komende trein passeerde vervolgens een sein dat door een defect groen toonde terwijl dit rood had moeten zijn. Het is nog onbekend of dit defect veroorzaakt is door het onweer, een technisch probleem, een productiefout of mismanagement. Diverse mensen in China hadden de afgelopen dagen veel kritiek op de afhandeling van het ongeluk. Zo zouden de autoriteiten er meer gebrand op zijn geweest het spoor vrij te krijgen dan slachtoffers te bergen of het ongeluk te onderzoeken.

Franse treinroof in wildweststijl
10/07/2011 | Door: Erik Kruithof

Bij Marseille is afgelopen donderdagavond een goederentrein beroofd in wildweststijl. Het spoor werd door de overvallers geblokkeerd met ijzeren staven. Een passagierstrein botste hierop en blokkeerde zo de doorgang van een achteropkomende goederentrein. Daarop haalde de rovers ongeveer 20 kisten uit de trein. Volgens de media zou de trein alleen graan en meubels vervoeren.

Liefhebber speelt machinist in België
13/06/2011 | Door: Erik Kruithof

Een eenentwintigjarige spoorliefhebber heeft zich in maart en april 2010 voorgedaan als machinist en zo drie maal met een volle reizigerstrein te hebben gereden. Afgelopen maandag moest de man voorkomen in de rechtbank om zijn acties te verklaren. De man verklaarde dat hij het NMBS personeel kon misleiden met leiden met zijn technische kennis. Ook wist de man namen van instructeurs waardoor deze zich voor kon doen als stagiair die bijna examen zou doen en nog enkele proefritten moest rijden. Tijdens deze ritten deden zich geen ongevallen voor, het bleef slechts bij enkele snelheidsoverschrijdingen.

Boze reizigers steken treinen in brand
08/05/2011 | Door: Erik Kruithof

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires hebben boze treinreizigers drie treinen in brand gestoken. De onrust begon maandag tijdens de ochtendspits toen er flinke vertraging ontstond door een ontspoorde trein. De reizigers die genoeg hadden van de vele vertragingen in het treinverkeer staken minstens acht rijtuigen in brand. Ook het treinpersoneel werd hardhandig uit de trein gehaald. Loketten en verkoopautomaten werden compleet vernield. De Argentijnse spoorwegen liggen al langere tijd onder vuur vanwege de vele vertragingen.

Laatste Nieuws